BenimPOS Hakkında En Çok Sorulan Sorular 2

  • 25/03/2024

Soru 101. Bir ürünün mağazada bulunan stok kadar etiketini yazdırabilir miyim?

Cevap : BenimPOS uygulamasında ürün kartında bulunan stok kadar etiketini yazdırma işlemi bulunmamaktadır. Bunun yerine ürünleri alırken alış faturası oluşturarak kaydediyorsanız, alış faturası içerisine girerek sağ üstte bulunan etiket üret seçeneğine tıklandığında alınan ürün miktarı kadar ürünün etiketini üretecektir. Her ürün stok girişinde bu işlemi kullanabilirsiniz. 


Soru 102.Mobil uygulamada ürünün satış ekranında ne kadar stoğu olduğunu nasıl görebilirim?

Cevap : Mobil uygulamada satış ekranınızda satış notunun alt kısmında bulunan 3 farklı mod olacaktır. Bunlardan ilki “fiyat gör modu” olup, bu modu seçerek fişe ürün eklediğinizde ürünün fiyatını ve sisteminizde ürüne dair kalan stok miktarını görüntüleyebilirsiniz. 


Soru 103. Müşteri bilgileri alanında müşterinin adı soyadını değiştirdim ama müşteri müşteri listesinde bu isimle çıkmıyor. Ne yapmalıyım?

Cevap : Müşteri ismi ve müşteri tanımı BenimPOS web uygulamasında farklı şeylerdir. Müşteri listesinde ve müşteri seçebileceğiniz satışlarda ismin belirlediğiniz isim soyisim olarak görüntülenmesini istiyorsanız, müşteri kartını açtığınızda sağ üst köşedeki “müşteri tanımını değiştir” ibaresi ile müşteri tanımını değiştirerek işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Müşteri ismi, soyismi ve diğer bilgileri “müşteri bilgileri” alanından kaydedilir. 


Soru 104.BenimPOS uygulamasını kafelerde kullanabilir miyiz masa açma özelliği var mıdır?

Cevap : BenimPOS uygulamasında masa açma özelliği mevcut değildir. Satış ve stok takibi yapabilirsiniz. Dilerseniz ürünlere ait sipariş fişi oluşturabilir siparişler sayfası üzerinden takip edebilirsiniz.Oluşturulan sipariş kodunu değiştirme özelliği bulunmamaktadır. 


Soru 105.Bilgisayarıma format attım BenimPOS masaüstü uygulamasını silindi ne yapmalıyım ?

Cevap : BenimPOS web sayfasındaki verileriniz güncel olduğu sürece herhangi bir veri kaybı yaşamazsınız.Masaüstü uygulaması tekrardan kurulduktan sonra web sayfası üzerinden entegrasyon başlatarak verileriniz tekrar masaüstü uygulamasına gelmesi sağlanacaktır.


Soru 106. Müşterime hem ürün satıp hem ürün tedarik ediyorum. Bunu takip edebileceğim bir yöntem var mıdır?

Cevap : BenimPOS uygulamasında ürün satışı yalnızca müşterilere, ürün tedariği ise yalnızca firmalardan yapılmaktadır. Aynı işlemi takip edeceğiniz bir yöntem bulunmamaktadır. 


Soru 107. Ürün kartından ürün stoklarını değiştirdim, bir sürü alış faturası oluşturulmuş gözüküyor ama bunları ben oluşturmadım ne yapabilirim?

Cevap : Bir ürün kartından stok artırımını manuel olarak yaptığınızda sistem arka planda bu ürün için alış faturası oluşturur. Bu alış faturasını silerseniz, alış faturasındaki stok miktarı kadar ürün stoğu stoktan düşecektir. Bir ürüne dair manuel stok azaltma işlemi yaptığınızda da sistemde bu işlem “etkisiz satış” ibaresi ile karşınıza çıkar. 


Soru 108.Müşteriyi veya firmayı yanlışlıkla sildim geri getirebilir miyim? 

Cevap : BenimPOS uygulamasında silinen işlemler veri tabanından da silindiği için ve onay gerektiren bir işlem olduğu için geri getirme işlemi bulunmamaktadır. Müşteri borcu sıfır olmadan silinmemektedir. 


Soru 109. Etkisiz satış nedir?

Cevap : Etkisiz satış ibaresi bir ürün kartında manuel olarak ürünün stoğunu azalttığınızda cironuzu yani kazancınıza bir artış meydana getirmeden sadece stoktan azalan ürünü belirten bir işlemdir. 


Soru 110. Personel bazı müşterilere çok fazla indirim uyguluyor. Bunu kapatabileceğim bir alan var mıdır?

Cevap : BenimPOS uygulamasında personele verilen iskonto yetkisinde maksimum iskonto oranı belirleyebilirsiniz. Personeller sayfasına girerek ilgili personelin kartında maksimum iskonto oran veya tutarını belirleyebilirsiniz. Herhangi bir iskonto uygulama işlemi yapmasını istemiyorsanız iskonto yetkisini kaldırabilirsiniz.


Soru 111.Masaüstü uygulamasında yapmış olduğum satışları ‘Satışsal Rapor’ bölümde görüntüleyemiyorum ne yapmalıyım?

Cevap : Masaüstü uygulamanızda satış yaparken ileri tarihli bir satış yapmış olabilirsiniz yada bilgisayar tarih ve saat bilgileriniz ileri yada geri tarihli olabilir.Bilgisayarınızın tarih ve saat bilgilerini kontrol edip güncel zaman dilimini kayıt ettikten sonra satış raporları bölümünden hatalı tarihi listeleyip yapmış olduğunuz satışları görüntüleyebilir satış kodu içerisinden tarih ve saat bilgilerinizi düzenleyip kayıt ettiğinizde artık satışsal raporlar bölümden yapmış olduğunuz satışları görüntüleyebilirsiniz.


Soru 112. Personelin giriş saatini ve şüpheli işlemlerini kontrol edebilir miyim?

Cevap : BenimPOS web veya mobil uygulama üzerinden personeller sayfasına girdiğinizde personel hareketleri alanından personelin uygulamaya giriş yaptığı saati, fiş içerisinden ürün silme işlemlerini ve ürünlerin satışlarını gerçekleştiremeden sayfayı kapattığında fiş içerisinde bulunan ürünleri görüntüleyebilirsiniz. Mobil cihazınızda BenimPOS uygulamasına dair bildirim izinleri açık ise personelin yaptığı işlemler bildirim olarak gelecektir. Ürün kartından stok eksiltme işlemleri, satışı gerçekleştirmeden sayfayı kapattığına dair “Şüpheli işlem tespit edildi” başlığı altında bildirimler mobil cihazınıza düşecektir.


Soru 113. Mobil uygulamada günlük olarak müşteriden aldığım ödemeyi nereden görebilirim?

Cevap : BenimPOS mobil uygulaması üzerinden satış raporu sayfasına girdiğinizde sağ üstte bulunan kart ikonuna tıklandığında müşteriden alınan ödeme işlemlerinizi görebilirsiniz.


Soru 114.Ürünlerimin barkod numarasını değiştirebilir miyim ?

Cevap : Ürünlerinizin barkod numarasını web sayfası üzerinden değiştirebilirsiniz. Ürünler bölümünden barkod numarasını değiştirmek istediğiniz ürünün, ürün kartına girerek ‘Ürün İşlemleri’ bölümünden ‘Barkod Değiştir’ butonuna tıkladığınızda yeni barkod numarasını girip ‘Ürünün barkod numarasını değiştir’ butonuna tıklamalısınız .Yeni girmiş olduğunuz barkod numarasının daha önce sisteminizde kayıtlı olmaması gerekmektedir.


Soru 115. Firma logomu fişte nasıl gösterebilirim?

Cevap : Fişte firma logonuzun görüntülenebilmesi için BenimPOS web ve masaüstü uygulamalarından sadece jpg veya jpeg formatında logonuzu profil ayarlarınızdan ekleyebilirsiniz.


Soru 116. Gelen e-faturalarımı görüntüleyemiyorum. Neden olabilir?

Cevap : Gelen faturalarınız için öncelikle Mysoft panelinize giriş yaparak faturalarınızın oradaki platform üzerinden görüntülenip görüntülenmediğini kontrol etmelisiniz. Mysoft panelinizde “paket aşımı yaptınız” ibaresi görüyorsanız, Mysoft üzerinden satın alınan kontörleriniz bitmiş ve bu sebeple hata alıyorsunuz demektir. Bu sebeple Mysoft iletişim numarası olan 


Soru 117. E-fatura veya e-arşiv faturayı onaylamak istiyorum fakat onaylanmıyor hata veriyor.

Cevap : Eğer bir e-faturayı veya e-arşiv faturayı oluşturduktan sonra TASLAK halinde görebiliyor fakat onaylayamıyorsanız yada faturaya tıkladığınızda fatura detayını göremiyorsanız özel entegratörünüzün alt yapısında bir problem olabilir. İlgili özel entegratörün paneline giriş yaparak işlemi birde orada denemenizi öneririz.


Soru 118. Ürün iade işlemi sonrasında iadeyi satış fişinden kalıcı olarak kaldırabilir miyim?

Cevap : Eğer bir ürünü iade olarak aldıysanız satış fişine girerek ürünü fişten iptal edebilir ve tekrar stoklarını girmesini sağlayabilir ve böylece iade işleminizi tamamlamış olursunuz. İade olarak alınan ve fişten iptal edilen bir ürün fiş detayında iade / iptal ürün olarak gözükmeye devam eder. Bu ürün fişten kalıcı olarak kaldırılamaz ve silinemez. 


Soru 119. BenimPOS lisansı aldıktan sonra farklı bir lisans paketine geçiş yapabilir miyim?

Cevap : BenimPOS uygulaması için 3 lisans modeli bulunmaktadır. Masaüstü uygulama için ücretsiz versiyon, web - mobil ve masaüstü uygulamaların tamamını hiç bir kısıtlama olmadan kullanabileceğiniz yıllık ücretlendirmeli lisans modeli ve son olarak yalnızca masaüstü uygulamayı satın alabileceğiniz ömür boyu masaüstü uygulama lisansı. Eğer herhangi bir lisans alırsanız lisans süreniz bittiğinde veya lisans süreniz içerisinde farklı bir lisans paketine geçiş yapabilirsiniz. 


Soru 120. BenimPOS web uygulamasında ürün etiketi üretme sayfasında değişiklik yapsam da değişiklikler kaydolmuyor. Ne yapabilirim? 

Cevap : BenimPOS web uygulamasında “ürün etiketi üret” sayfasını açtıktan sonra, ürün etiketinde yer alan bilgileri değiştirmek için sayfanın alt kısmındaki “ürün adı, mağaza adı, fiyat bilgisi, menşe, FDT, barkod çizgisi, barkod numarası, yerli üretim logosu, birim fiyat, para birimi, satır başına ürün adı karakter sayısı” verilerinin etiketteki yazı boyutu fontunu değiştirebilir ya da etikette olmasını sağlayıp etiketten de kaldırabilirsiniz. Bu ayarlardan herhangi birini değiştirdikten sonra ürün etiketi üretme sayfasına bir ürün ekleyip, sayfanın alt kısmında yer alan herhangi bir ürün etiketi şablonuna tıklamanız gerekmektedir.

Bu işlem sonrası yaptığınız ayarlar kaydedilecektir.


Soru 121. BenimPOS Mobil uygulaması internet olmadan çalışır mı?

Cevap : Hayır, BenimPOS Mobil uygulaması bulut tabanlı bir uygulama olduğu için yalnızca internet bağlantısı olduğu zaman çalışır. İnternet bağlantısı olmadığı zamanlarda BenimPOS Mobil uygulamasını kullanamazsınız.


Soru 122. BenimPOS Android el terminaline uyumlu mudur?

Cevap : BenimPOS Mobil uygulamasını kullanmak için özel bir donanım almanıza gerek yoktur. El terminali gibi bir cihaza gerek duymadan Android cihazlarınız için Google Play Store'dan, iOS cihazlarınız için ise App Store'dan BenimPOS Pro Mobil uygulamasını indirerek giriş yapıp telefon kameranıza ürün barkodunu okutarak tüm işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Dolayısıyla BenimPOS için özel bir el terminali almanıza gerek yoktur. Eğer el terminalinizde Google Play Store uygulaması varsa Google Play Store'dan uygulamayı indirerek de kullanabilirsiniz. 


Soru 123. Ürün barkodu okuttuğumuz zaman bip sesi gelmiyor.

Cevap : Eğer ürün barkodu okuttuğunuzda bir sesi veya ürünün fişe eklendiğini gösteren ses gelmiyorsa tarayıcınızda ses ayarı kapanmış olabilir. Bunun için tarayıcınızda site adresinin yazdığı yer ile ana sayfa ikonu arasındaki ayarlar düğmesine tıklayın.  Açılan pencerede "Site Ayarları"na tıklayın. Açılan sayfada "Ses" seçeneğini "İzin ver" yapın. Ardından satış ekranında barkod okuttuğunuzda bip sesi gelecektir. 


Soru 124. Verilerimi geri yükleme yapabilir miyim?

Cevap : Verilerinizi eski bir tarihteki haline geri yükleme yapamazsınız. Verileriniz her zaman son haliyle kullanılmaktadır. Eğer bir hata ile verileriniz bozulursa bu işlem geri alınamaz. O yüzden kritik bir işlem yapmadan önce lütfen verilerinizi dışa aktar diyerek bir yedeğini alın. Eğer masaüstü uygulamayı açtığınızda verilerinizi göremiyorsanız bunun sebebi masaüstü uygulamanızın yerel veritabanını silmiş veya uygulamayı yeniden kurmuş olabilirsiniz. Bu durumda web uygulamasından entegrasyon başlatarak verilerinizi masaüstü uygulamasına tekrar indirebilirsiniz. 


Soru 125. BenimPOS aylık ücreti ne kadar?

Cevap : BenimPOS yalnızca yıllık lisans modeli ile çalışmaktadır. Aydan aya ödenen bir modeli yoktur. Fakat yılık lisansınızı alırken satın alma aşamasında 12 aya kadar taksitlendirme yaparak aylık şekilde ödeme yapabilirsiniz. 


Soru 126. Ödeme ve satın alma işlemleriniz nasıl oluyor?

Cevap : BenimPOS'u satın almak ve satın alma için ödeme yapmak istiyorsanız hesabınıza giriş yaptıktan sonra sağ üstte yer alan 4 kare ikonuna tıkladıktan sonra açılan alanda "Lisans Satın Al" diyerek satın alma aşamasına geçebilirsiniz. Burada almak istediğiniz lisans modelini seçtikten sonra fatura bilgilerinizi girerek satın alma işleminizi tamamlayabilirsiniz. Bu şekilde BenimPOS'u kredi kartınız ile online olarak satın alabilirsiniz. Eğer satın alma ve ödeme işlemini banka havalesi ve eft ile yapmak isterseniz banka hesap bilgilerimize ödemeyi gönderebilirsiniz. Banka hesap ve IBAN bilgilerimiz ise aşağıdaki gibidir;


Alıcı : BENİMPOS BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ LTD. ŞTİ. Banka : QNB Finansbank IBAN : TR67 0011 1000 0000 0085 2054 60

Alıcı : BENİMPOS BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ LTD. ŞTİ. Banka : Ziraat Bankası IBAN : TR71 0001 0017 7589 7371 3750 02


Soru 127. Yeni bir ödeme yöntemi ekleme

Cevap : Eğer BenimPOS hesabınıza yeni bir ödeme yöntemi eklemek istiyorsanız web uygulamasına giriş yaptıktan sonra sol menüde "Ödeme Tipleri" sayfasına geçiş yapınız. Bu sayfada sağ üstte yer alan "Yeni Ödeme Tipi Ekle" düğmesine tıklayın. Açılan ekranda ödeme tipinizin adını girin. Ardından bu ödeme tipinin hangi kasaya yansımasını istiyorsanız ilgili kasayı seçin. Eğer ödeme yöntemi hiç bir kasaya yansımayacaksa "Harici Kasa" seçeneğini seçin. Kaydettikten sonra satış ekranında ödeme yöntemlerinin en sağında "Diğer" düğmesine tıklayarak satışlarınızı bu yeni ödeme yöntemine de kaydedebilirsiniz.


Soru 128. Parçalı satış nedir?

Cevap : Parçalı satış müşterinin ödemeyi birden fazla ödeme yöntemi ile gerçekleştirdiği durumları ifade etmektedir. Örneğin müşteriniz 100 liralık bir alışveriş yaptı ve 20 lirasını nakit 80 lirasını kart ile yapmak istedi. Bu durumda satışı parçalı satış olarak kaydetme seçeneğini kullanabilirsiniz. Açılan ekrandan müşterinizin yaptığı ödemeyi ilgili ödeme alanlarına girerek satışı tamamlayabilirsiniz. Eğer parçalı satışta yapılan ödeme toplam satış tutarından düşük olursa kalan tutar müşteri hesabına borç olarak yansır. 


Soru 129. POS cihazımı nasıl kullanabilirim veya POS cihazımı web, mobil veya masaüstü uygulamaya nasıl tanıtırım ?

Cevap : BenimPOS uygulaması şu an için yazar kasa pos veya POS cihazlarına entegrasyon desteği vermemektedir. Yalnızca VUK 507 uyumlu ödeal e-fatura pos cihazları ile entegrasyonumuz bulunmaktadır. Dolayısıyla mevcut bir mali yazarkasa pos cihazınızı BenimPOS uygulamaları ile kullanamazsınız. 


Soru 130. BenimPOS Web uygulamasındaki ürün görselleri ve fotoğrafları masaüstü uygulamasına nasıl entegre olur?

Cevap : BenimPOS Web uygulaması ile eklediğiniz ürün görselleri veya fotoğrafları yalnızca web ve mobil uygulamalarda gözükecektir. Ürün görselleri masaüstü uygulamaya indirilememektedir. Benzer şekilde masaüstü uygulamada eklediğiniz görseller ise yalnızca masaüstü uygulamada gözükecektir. 


Soru 131. Faturalı alınan ürünler nasıl gider gösterilir?

Cevap : Bir alış işleminizi "Alış Faturası Oluştur" seçeneği ile giriş yaptığınızda ve alış faturanız için nakit veya kredi kartı seçeneği ile eklediğinizde bu işlem otomatik olarak firma ödemesi olarak gözükecek ve raporlarda kazancınızdan düşecektir. Ayrıca faturanız dair bir gider oluşturmanıza gerek yoktur. 


Soru 132. Ürünlerimin fiyat güncelemesini nasıl yapabilirim?

Cevap : Ürünlerinizin fiyatlarını "Ürün Ekle & Güncelle" sayfası üzerinden güncelleyebilirsiniz. Ürün fiyatlarının otomatik güncellenmesi özelliği bulunmamaktadır. Ürün fiyatları ancak kullanıcılar tarafından manuel olarak güncellenmektedir. 


Soru 133. Üyelik iptali nasıl gerçekleşir?

Cevap : BenimPOS üyeliğinizi iptal etmek için özel bir şey yapmanıza gerek yoktur. Ücretsiz kullanımda veya lisanslı kullanımda lisans kullanım süresi sonunda hesabınız otomatik olarak kapatılır. Dolayısıyla özel bir işlem yapmanıza gerek yoktur.  


Soru 134. Telefonda müşteri ilişkileriyle görüşmek istiyorum. Ne yapmalıyım?

Cevap : Telefonda müşteri ilişkileri veya gerçek bir insanla görüşmek istiyorsanız mesai saatlerimiz içerisinde 0312 911 2233 numaralı destek hattımızı arayabilirsiniz.


Soru 135. Referanslarınız var mı? BenimPOS kaç kişi tarafından kullanılıyor?

Cevap : BenimPOS Türkiye'de ve 17 ülkede aktif olarak 4.100'den fazla işletme tarafından kullanılmaktadır. 


Soru 136. Ürünü satın almak istiyorum?

Cevap : BenimPOS'u satın almak istiyorsanız hesabınıza giriş yaptıktan sonra sol üstte yer alan 4 kare ikonuna tıkladıktan sonra açılan menüden "Lisans satın al" diyerek satın alma işleminizi online olarak kredi kartınızla gerçekleştirebilirsiniz. Dilerseniz havale veya eft ile de satın alma işleminizi tamamlayabilirsiniz.


Soru 137. Personnellere ürün aktarım nasıl yapılır?

Cevap : BenimPOS ile personellere doğrudan bir ürün tanımlaması veya ataması yapılamamaktadır. Personelinize ürün ekle & güncelle yetkisi verirseniz eğer tüm ürünlerinizi görüntüleyebilecektir. 


Soru 138. Ürün transferleri sayfasını bulamıyorum veya sayfada yok?

Cevap : Ürün transferleri sayfasına yalnızca web uygulaması üzerinden erişilebilir. Web uygulaması sol menüde "Ürünler" başlığı altında "Ürün Transferleri" sayfası yer almaktadır. Eğer bu bağlantıyı göremiyorsanız hesabınızada tanımlı bir şube olmadığı için göremiyor olabilirsiniz. Eğer hesabınıza bir şube eklerseniz bu özellik aktif olacaktır. 


Soru 139. Vadesi geçmiş müşteriyi satışa nasıl kapatılır?

Cevap : Bir müşterinize vade tarihi tanımladıktan sonra BenimPOS Web uygulaması anasayfasında vadesi geçmiş müşterilerinizi görüntüleyebilirsiniz. Fakat vadesi geçmiş bir müşteriniz için müşterinizin hesabınıza pasife alamaz veya müşterinize satış yapma özelliğini kapatamazsınız.


Soru 140. Tüm müşterilerin vade tarihi aynı anda ve tek seferde nasıl güncellenir?

Cevap : Müşterilere vade süresi ataması tek tek müşteri kartına girilerek güncellenmektedir. Toplu olarak tüm müşterilerin vade süresinin güncellenmesi seçeneği bulunmamaktadır. 


Soru 141. Database'e veya veritabanına kaydedilen ürünlerin kopyalarını nasıl usb ye alabilirim?

Cevap : BenimPOS Web uygulaması için hesabınıza giriş yaptıktan sonra raporlar, ürünler veya müşteriler sayfalarını dışa aktar diyerek excel olarak indirebilir veya USB belleğinize yedekleyebilirsiniz. Masaüstü uygulaması için ise uygulama klasöründe bulunan "benimposdb.mdf" dosyasının bir yedeğini alarak USB belleğinizde saklayabilirsiniz. 


Soru 142. Web veya mobil uygulaması üzerinden yapılan satışlarda direkt yazdırma işlemi nasıl yapılır?

Cevap : Web veya mobil uygulaması üzerinden yapılan satışlar direkt olarak yazdırılamaz. Fakat masaüstü uygulama ile yaptığınız satışları "Satış sonrası otomatik fiş yazdır" seçeneğini aktif ederek yalnızca masaüstü uygulama ile direkt yazdırabilirsiniz. 


Soru 143. BenimPOS mobildeki  ürünleri, borçlar gibi veriler BenimPOS Masaüstü ücretsiz uygulamasına geçiyor mu?

Cevap : Evet, BenimPOS mobil uygulaması ile yaptığınız tüm işlemleriniz ve verileriniz masaüstü uygulamasına internet bağlantınız olması halinde otomatik olarak entegre edilecek ve aktarılacaktır. 


Soru 144. Masaüstü programını güncellerken sorun oldu ve sildiniz. Tekrar kurduğunuzda ürünleriniz veya verileriniz gelmediğinde ne yapmalısınız?

Cevap : Eğer masaüstü uygulamayı yanlışlıkla veya isteyerek silerseniz tekrar kurulum yaptığınızda verileriniz otomatik aktarılmaz. Yeni bir kurulumdan sonra verilerinizin otomatik aktarılması için web uygulaması profil sayfasında "Lisans Bilgileri" sekmesi altındaki entegrasyon başlat seçeneği ile yeni bir entegrasyon başlatmalısınız. Ardından masaüstü uygulamanıza verileriniz otomatik olarak indirilecektir. 


Soru 145. Mağazanızdaki toplam stok tutarını nasıl görebilirsiniz?

Cevap : BenimPOS ile mağazanıdaki veya elinizdeki tüm stok miktarını, stoktaki ürünlerinizin toplam maliyetini ve toplam satış tutarını görebilirsiniz. Web, mobil veya masaüstü uygulamaların herhangi birinde ürünler sayfasına giderek "Ürün Özet Dökümü" seçeneği ile tüm ürünleriniz için miktar, maliyet ve satış tutarı bilgilerini görebilirsiniz.






Şimdi BenimPOS'u 1 Ay Ücretsiz Deneyin
Bulut tabanlı satış ve stok takip yazılımı olan BenimPOS ile işletmenizi yönetin. 1 ay boyunca ücretsiz olarak tüm uygulamalarımızı deneyin.